Silhouett Soft konci za lifting licaSilhouette Soft je nova metoda kojom se zateže koža na licu ili vratu, a moguće je i podizanje obrva, zatezanje kože na nadlakticama, natkoljenicama i trbuhu. Svakim danom otkrivaju se nova područja za primjenu ovog revolucionarnog postupka koji u velikoj mjeri, kod pomno odabranih pacijenata, zamjenjuje face lifting, odnosno predstavlja njegovu manje invazivnu alternativu kojom se postiže pomlađivanje bez dugog vremena oporavka koji inace prate kiruške zahvate.

  Silhouette soft niti napravljene su od polilaktične kiseline (PLA), a u sebi imaju dvosmjerno ugrađene konuse koji se usidre u potkožnom masnom tkivu i imaju dvojaku ulogu. Prva uloga je zatezanje i podizanje kože na licu, a druga poticanje stvaranja vlastitog kolagena i regeneracija. To djelovanje koje se nastavlja nakon samog tretmana pomaže u povećanju volumena obješenog područja kože i postepeno prirodno obnavlja oblik lica. Rezultati tretmana vidljivi su odmah, a pojačavaju se kroz sljedeća 3-4 mjeseca. Učinak traje od 18-24 mjeseca.

Tretman Silhouette Soft koncima je idealan za zatezanje kože na licu, vratu ,definiranje linije donje čeljusti i podizanje obrva.Primjenjuju se Silhouette Soft konci sa 8,12 ili 16 konusa, ovisno o regiji koju želimo tretirati.Postupak uvođenja Silhouette Soft konaca je jednostavan, obavlja se u lokalnoj anesteziji i traje od 30-45 minuta (ovisno o regiji koju se tretira i broju konaca koji se uvode). Sam tretman je potpuno bezbolan, a nakon obavljenog zahvata klijenti se odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

U Poliklinici Labar već godinama rutinski obavljamo ovaj zahvat, a u srpnju 2014. godine pod vodstvom prof.Roberta Pizzamiglia, vodećeg svjetskog stručnjaka u primjeni ove metode, održali smo edukacijski tečaj za liječnike iz Hrvatske sa „hands on“ radionicom. Fotogalerija sa tečaja je dostupna ovdje.

Kada primjenjujemo Silhouette Soft konce:


Kontraindikacije za uvođenje Silhouette Soft konaca:


U srpnju 2014.godine Poliklinika Labar bila je domaćin prof.dr.Robertu Pizzamiglu, plastičnom kirurgu iz Italije, koji je vodeći svjetski stručnjak u primjeni Silhouette Soft konaca. Prof.Pizzamiglio je održao predavanje i „hands on“ edukaciju za liječnike iz Hrvatske gdje se praktičnim radom na živim modelima pokazivala primjena ove revolucionarne metode. Svakom liječniku koji je pohađao tečaj, osobno je asistirao prof.Pizzamiglio i svojim bogatim iskustvom vodećeg stručnjaka u primjeni ove metode, nesebično prenosio svoje znanje i tehniku postavljanja konaca na različitim dijelovima lica.

Dr.Labar je u listopadu 2014. godine prisustvovao Worlwide Experts Meetingu u Barceloni gdje su predstavljene najnovije tehnike uvođenja Silhouette Soft konaca , te prikazana iskustva više od 1300 stručnjaka iz cijelog svijeta. O popularnosti i revolucionarnosti ove metode govori i činjenica da je samo godinu dana ranije na istom skupu sudjelovalo oko 300 liječnika. Velika dvorana u Palau De Congressos De Catalunya jedva je primila sve zainteresirane stručnjake koji su željeli učiti od najvećih svjetskih eksperata,a na čijem je čelu kao direktor kongresa bio Prof.Roberto Pizzamiglio.

Kontaktirajte nas