Lasersko uklanjanje dlaka

Pjena za brijanje, britvice, vosak i krema za depilaciju opterećuju vašu svakodnevnicu, a vi za to  vrijeme sanjate o glatkoj koži bez dlaka. Borite se s problemom uraslih dlaka kao i suhe kože te hiperpigmentacija i ožiljaka  nakon svakodnevnog brijanja. Želite dugotrajno i bezbolno rješenje? U Poliklinici Labar isprobajte svjetski standard u laserskom uklanjanju dlaka.

Zašto izabrati nas?   


Kako diodni laser uklanja dlake?

Laserska energija prodire nekoliko milimetara u kožu i u melaninu dlake se apsorbira te se pretvara u toplinu u korijenu dlake. Ta toplina oštećuje matične stanice  odgovorne za rast dlake. Laserska zraka valne duljine 810 nm najdjelotvornija je u uništenju dlake što je ujedno i razlog zašto je diodni laser najučinkovitiji u uklanjanju dlaka.

   
Koja je razlika između lasera i IPL?
     
IPL nije laser i značajno je manje učinkovit i siguran od diodnog lasera u trajnom uklanjanju dlaka. Kod lasera se koriste zrake istih karakteristika usmjerene u jedan snop, a proizvode optimalnu energiju za eliminaciju matičnih stanica dlake. Melanin apsorbira energiju određene valne duljine,a kako IPL koristi zrake različitih karakteristika od valne duljine do smjera,energija zraka ostalih valnih duljina se troši uzalud i nepotrebno apsorbira u koži te čini tretman bolnim uz mogućnost nastanka opeklina.
   
   
Jesu li su svi laseri isti?
   
Koristimo jedan od najsnažnijih diodnih lasera koji primjenjuje SHR metodu te  dlake vrlo učinkovito, i za razliku od drugih lasera,može  tretirati sve tipove kože, pa čak i preplanulu. Druga razlika je sustav hlađenja kože tijekom tretmana kojim raspolaže Soprano XL,a koji osigurava bezbolan,siguran i ugodan tretman.

   
Da li je lasersko uklanjanje dlačica bolno?
     
Uklanjanje dlačica Soprano XL laserom je virtualno bezbolno zahvaljujući SHR tehnologiji koja omogućava da se brojnim prijelazima nakuplja veća količina energije koja najbolje uništava korijen dlačica,a tretman je poput tople masaže.
   

Da li laserski tretman trajno uklanja dlačice? I koliko je tretmana potrebno? 
   
Većina klijenata treba  4-8 tretmana kao bi se riješili većine dlaka. Razlog je postojanje više faza rasta dlake,a jedino u anagenoj fazi rasta dlaka ima dovoljno pigmenta u korijenu dlake koji apsorbira energiju iz laserskog snopa i moguće ga je učinkovito uništiti. Različite vrste dlaka u toj se fazi nađu u različito vrijeme, a brijanjem se može povećati broj dlaka u anagenoj fazi. Zato se tretmani moraju ponavljati nekoliko puta s razmakom od 6-8 tjedana kako bi se tretirale sve dlačice koje ulaze u fazu rasta. Konačni rezultat ovisi i o regiji koja je tretirana,a na koju utječe spol, dob kao i hormonski status.

Kako se pripremiti za tretman i kako tretman izgleda?

Na dijelu tijela koji će biti tretiran dlačice se ne smiju čupati 4-6 tjedna prije tretmana. Dan prije tretmana treba obrijati regiju koja će se tretirati,a na tretman treba doći čiste kože bez ikakvih krema, parfema itd. Na obrijanu regiju nanosi se gel i laserom se lagano prelazi preko kože. 


Kako se ponašati nakon tretmana?

Do 10 dana nakon tretmana treba izbjegavati izlaganje suncu tretirane regije ili štititi kožu kremom s visokim zaštitnim faktorom. Za vrijeme tretmana neke dlačice mogu otpasti, ali pravi učinak će biti vidljiv do 14 dana nakon tretmana. Između tretmana dlačice se smiju uklanjati samo brijanjem,a strogo je zabranjeno depiliranje ili čupkanje dlaka.

Kontaktirajte nas