Podizanje grudi-mastopeksija

Podizanje grudi ili mastopeksija je kirurški zahvat kojim se spuštene dojke podižu i daje im se novi izgled i oblik.

Postoje brojne tehnike podizanja dojki,a na temelju pregleda i konzultacije s pacijenticom kao i uvažavanje njenih želja,dr.Labar će odabrati najprikladniju.

Ponekad se zahvat podizanja grudi kombinira sa postavljanjem silikonskih implanata da bi se dobio optimalni izgled dojki (mastopeksija s augmentacijom).

Prilikom konzultacije dr.Labar će izvršiti potrebna mjerenja,napraviti procjenu spuštenosti dojki, te pacijentici objasniti kakve su mogućnosti i koja tehnika će biti najoptimalnija. Važno je napomenuti da svaka pacijentica nije pogodan kandidat za svaku tehniku operacije i zato je vrlo važnan individualni pristup kao i da sva mjerenja i procjene obavi liječnik koji je kvalificiran za taj posao (plastični kirurg).

Svi detaji oko samog operacijskog zahvata pacijenticama se detaljno prikažu i objasne prilikom konzultacije. Poželjno je da prilikom jedne od konzultacija prije samog op.zahvata bude prisutan i suprug/dečko/partner pacijentice kako bi i on iz prve ruke dobio uvid u sam zahvat i postoperacijski tijek.

Važan dio pripreme za operaciju podizanja dojki je i pregled fotodokumentacije s prikazom različitih tehnika ovog zahvata i fotografija prije/poslije.

Operacijskim zahvatom podizanja dojki (sa ili bez ugradnje silikonskih implantata) vrši se i odstranjivanje viška kože na dojkama uz premještanje bradavice i tkiva oko bradavice (mamile) na novu poziciju prema točno određenim pravilima.

Prilikom operacije u rane se postavljaju drenovi koji se u pravilu odstranjuju nakon 24/48 sati,a kojima se odstranjuje višak sukrvice zaostale nakon operacije.

Postoperacijski je potrebno nošenje spacijalnog grudnjaka kroz 4-6 tjedana uz redovite preglede kod dr.Labara radi praćenja tijeka oporavka.

Nakon obavljenog operacijskog zahvata pacijenticama se savjetuje pošteda vježbanja i odlaska u teretanu kroz 4-8 tjedana,kao i podizanje težih tereta.

Kontaktirajte nas