Povećavanje grudi

Povećavanje ili augmentacija dojki jedan je od najčešćih estetskih zahvata u Poliklinici Labar.

Kao takav, predstavlja izazov dr.Labaru da u individualnom pristupu svakoj klijentici predloži najbolji i najprimjereniji izbor implantata, te u dogovoru naparave optimalan izbor.

Samo ovakvim individualnim pristupom, te pravilnim mjerenjem,možemo olakšati pacijentici donošenje odluku koju vrstu implantata izabrati, koju veličinu i oblik.

U Poliklinici Labar koristimo samo vrhunske implantate Mentor ,kompanije „ Jonhson&Jonhson“ ,te implantate tvrtke „Allergan“ iz kolekcije Natrelle. I jedni i drugi implantati imaju doživotnu garanciju na kvalitetu.

Ovisno o efektu koji pacijentica želi postići povećavanjem dojki,dva su osnovna oblika silikonskih implantata,anatomski (u obliku suze) i okrugli.

Prilikom konzultacije s dr.Labarom,pacijenticama se objasni razlika između implantata,izvrše se potrebna mjerenja,te se pomoću spacijalnih modela implantata uz nošenje specijalnih grudnjaka i steznika simulira konačni izgled nakon operacije. Na taj način pacijenticama je i prije same operacije omogućeno da vide kako bi u konačnici trebale izgledati njihove „nove“ dojke.

Operacijski rez postavlja se u tzv.inframamarnoj brazdi (ispod donjeg pola dojke),oko same bradavice,te u rijetkim slučajevima kroz pazušne jame.

Implantati se postavljaju ispod velikog prsnog mišića,ispod žljezdanog tkiva dojke ili (najčešće) djelomično ispod žljezdanog tkiva,a djelomično ispod mišića („dual plane“ tehnika).

Važan segment u pripremi pacijentica za operaciju je pregled fotogalerije već operiranih pacijentica s prikazom prije/poslije fotografija.

Kandidatkinje

Za ovaj zahvat najčešće se odlučuju žene s jednim od ovih problema:

-nedovoljno razvijene dojke

-razlika u veličini dojki (asimetrija)

-obješene dojke nakon dojenja ili nakon gubitke težine

-rekonstrukcija nakon preventivnog ili terapijskog odstranjenja dojki radi maligne bolesti

-prirođeni deformiteti dojki

U nekim slučajevima u ranu se postavi dren čija je funkcija odstranjivanje sukrvice koja može zaostati nakon operacije. Na taj način smanjujemo mogućnost za potencijalne komplikacije.

Nakon obavljene operacije pacijentice nose specijalni grudnjak kroz 4-6 tjedana koji omogućuje da u procesu oporavka implantat ostane na mjestu gdje je postavljen.

Tijekom postoperativnih kontrola rade se kontrolne fotografije jer se na taj način može pratiti dinamika oporavka i postupak „srastanja“ pacijentice s novim grudima.

Kontaktirajte nas