Smanjivanje grudi-redukcijska mamoplastika

Velike i obješene dojke ženama često predstavljaju estetski ,ali i funkcionalni problem.

Naime,obješene i velike dojke predstavljaju opterećenje za vratnu i grudnu kralježnicu i kao posljedicu imaju loše držanje prema naprijed. Žene koje imaju izražen ovaj problem suočavaju se s padom samopouzdanja,srame se svojih velikih dojki i sklone su samoizolaciji od društva.

Kandidatkinje

Kandidatkinje za ovaj zahvat su žene bilo koje životne dobi s izraženim velikim dojkama,a koje nemaju drugih ozbiljnih zdravstvenih tegoba. U sklopu prijeoperacijske pripreme,a u dogovoru s dr.Labarom,biti će vam preporučeno da obavite pregled dojki ultrazvukom ili mamografiju kako bi prije same operacije isključili potencijalnu malignu bolest. Ovo se posebno odnosi na pacijentice koje u anamnezi imaju podatak o malignim bolestima u obitelji po ženskoj liniji.

Prilikom konzultacije,dr.Labar će nakon uvodnog razgovora i uzimanja anamneze,obaviti potrebna mjerenja i na temelju toga predložiti koja od brojnih tehnika operacije bi bila najpogodnija. Ovakav individualni pristup posebno je važan jer svaka žena ima različite grudi i samo izbor najoptimalnijeg zahvata za svaku pacijenticu može dati dobar rezultat kojom će se pacijentcu riješiti bolova i vratiti joj samopouzdanje.

Vrlo bitno je pacijentici objasniti sve aspekte operacijskog zahvata i sve faze kako zahvata tako i oporavka nakon zahvata. Tijekom konzultacije pacijenticama se pokažu fotografije prije/poslije zahvata.

Nakon zahvata u rane se postavljaju drenovi,najčešće kroz 24/48 sati,a tijekom 4-6 tjedana pacijentica nosi specijalni grudnjak/steznik.

Operacija smanjivanja dojki je vrlo specifična i njeni rezultati se u pravilu procjenjuju nekoliko mjeseci nakon samog zahavta. Toliko je naime potrebno da dojke nakon odstranjivanja masnog i žljezdanog tkiva poprime konačni oblik. Zato je vrlo bitno da pacijentice redovito dolaze na kontrolne preglede i da se redovito vrši fotografiranje operiranih dojki kako bi u konačnici imali potpunu fotogaleriju na kojoj se može vidjeti dinamika oporavka i poprimanje konačnog oblika dojki.Kontaktirajte nas