Operacija očnih kapaka-blefaroplastika

Korekcija očnih kapaka ili blefaroplastika zahvat je kojim se na jednostavan način možete riješiti viška kože i masnih jastučića na gornjim i donjim kapcima.

Tijekom godina dolazi do opuštanja kože koja rezultira u spuštenim gornjim kapcima koji licu daju umoran i tužan izgled. Vrlo često spušteni gornji kapci predstavljaju i medicinski problem jer se pacijentima suzuje vidno polje što može predstvljati ozbiljan problem u svakodnevnom životu.

Na donjim kapcima se pod djelovanjem sile teže i viška masnih jastučića javljaju karakteristične vrećice koje daju dojam umora i znatno postaraju pacijenta.

U rukama iskusnog stručnjaka ovaj zahvat je potpuno bezbolan,a oporavak brz i potpun.

Zahvat se može obaviti u lokalnoj anesteziji (najčešće),a može se obavljati i u općoj anesteziji u kombinaciji s drugim operacijama,prije svega face-liftingom.

Prije samog zahvata,ukoliko se izvodi u lokalnoj anesteziji,nije potrebna posebna priprema osim što se preporuča da osobe koje uzimaju nesteroidne antireumatike 7 dana ranije prestanu uzimati ove lijekove. Preporuka je i da se prestane s pušenjem.

Sam zahvat pacijenti u pravilu dobro podnose. Postoperativno se mogu očekivati krvni podljevi koji za nekoliko dana nestanu.

O mogućim komplikacijama koje su rijetke,dr.Labar će vas upoznati prilikom konzultacije.

Prilikom konzultacije biti će vam pokazane fotografije prije/poslije na kojima možete vidjeti koliko vam ovaj zahvat može „skinuti godine“.

Kontaktirajte nas